Friskvårdsmedlemskap

Friskvårdsmedlemskap

Många anställda utnyttjar idag det friskvårdsbidrag som erbjuds via arbetsplatser runt om i landet. Först nu ges golf klartecken att räknas in i bidraget. Det är Skatterättsnämnden som i ett förhandsbesked i ett mål som inkluderar golfen som friskvård ger en helt ny bedömning.

Skatterättsnämnden, en instans under Finansdepartementet, gör en bedömning att spel på pay and playbanor och driving range omfattas av termen enklare motion och därför bör räknas in i de aktiviteter som kan anses vara en skattefri personalförmån.

I förhandsbeskedet står att "kravet på att motionen ska vara av enklare slag infördes, sägs att bland annat sporter som kräver dyrbarare anläggningar och redskap och som oftast utövas skilt från arbetet både i tid och i rum, som till exempel golf, segling, ridning och utförsåkning på skidor, anses inte omfattas av vad som utgör motion av enklare slag". Däremot skriver nämnden att det sedan 2004 inte finns krav på att friskvård utövas i en anläggning som hyrs eller ägs av arbetsgivaren saknas det betydelse var friskvården bedrivs.

"Mot denna bakgrund kan inte det förhållandet att aktiviteten utövas skilt från arbetet i tid eller rum på det sätt som ofta är fallet för golfspel anses vara ett hinder mot skattefrihet för golfspel av nu aktuellt slag. Enligt Skatterättsnämndens bedömning omfattas därför golfspel på pay and play-bana eller på driving range av uttrycket enklare slag av motion eller annan friskvård", står det i förhandsbeskedet.


Ännu har inte ovan vunnit laga kraft men om du vill använda ditt friskvårdsbidrag för att spela golf så har vi på Öijared skräddarsytt ett medlemskap som innebär fritt spel på våra två "Pay and Play" banor Parkbanan 18-hål och Järnbanan 9-hål. Du får dessutom tillgång till vår pool- & relaxavdelning, vårt övningsområde samt våra medlemserbjudanden.


Pris

Som friskvårdsmedlem får du tillgång till obegränsat spel på våra två Pay-and-play banor Parkbanan och Järnbanan samt tillträde till vårt eget gym.

3 995:-/år* eller 375:-/mån via autogiro**.

*Städavgift 300:- tillkommer. Denna kan återfås i form av ett 30 ggrs rangekort eller kontant återbetalning vid medverkan på städdag.

**OBS! Medlemskap som betalas via autogiro gäller 12 månader och om uppsägning inte sker senast 3 månader före periodens utgång förlängs medlemskapet med en ny 12månaders period.

Priset gäller t.o.m. 2018-12-31.

Som medlem har du fullvärdigt medlemskap i SGF och erhåller också tidningen Svensk Golf utan extra kostnad. Bor du utomlands tillkommer portokostnad på 33:-/nummer.

Möjlighet att nyttja vårt gym samt relaxavdelning med pool och bastu
Gymmet och relaxavdelningen följer receptionens öppettider.
Koden till vårt kodlås in i relaxavdelningen erhålls i receptionen.

Tänk på att om du av någon anledning inte vill kvarstå som medlem kommande säsong, så behöver vi din uppsägning senast den 30/11 innevarande år. En golfklubb är en idrottsförening och enligt RF:s stadgar kan en sådan inte avsluta ett medlemskap utan uppsägning av medlem själv.

Ansök om medlemskap

Skriv här om du vill betala via autogiro så skickar vi blankett för påskrift

Följ Öijared på:

Dela med dina vänner:

Dela med dina vänner: