Välkommen in i gänget :)

Juniorverksamheten Öijared Golfklubb

Juniorträning 2018

- allt om träning för juniorer 6-21 år.

Läs mer

Läger 2018

- allt om våra juniorläger.

Läs mer

Tävlingar 2018

- allt om juniortävlingar, på och utanför Öijared.

Läs mer

Aktivitetsplan 2017

Här nedan finner du ÖVERGRIPANDE information om Öijareds Juniorverksamhet i sin helhet. I denna folder är verksamheten också översiktligt beskriven. För att hitta detaljer kring olika aktiviteter, klickar du på de olika bilderna ovan (under Junioraktiviteter) / eller länkarna vi lagt in i texten:

Juniorträning - för allt rörande träning barn 6-21 år

Läger - för allt rörande Påskläger, Junior-Kickoff, Flickläger, Sommarläger, osv

Tävling - för allt rörande juniortävlingar, på och utanför Öijared Golfklubb.

Pröva-på-golf - Påsklovet

För dig junior (vilket du är i golf tom 21 år), som funderar på att börja med golf och vill testa på, är det Öppen Golf på Öijared under Påsklovet! Måndag 10 - måndag 17 april, 2017. Under dessa dagar kan du utan kostnad låna några klubbor i golfshopen och spela några hål på vår korthålsbana (sk Järnbanan). Onsdagen den 12 april, kl 10.00-12.00 kan du dessutom få hjälp av våra PGA-pros på vår Driving Range, som då finns där för att visa dig/hjälpa dig lite med grunderna i hur du slår. Tycker du att det är kul kan du anmäla dig till vår juniorträning, som börjar i V17. Klicka här för 6-8 år - GOLFKUL, resp här för 8-21 år - Säsongsträning!

Hjärtligt Välkommen!

Juniorträning

Öijared Golfklubb erbjuder organiserad golfträning i grupp för barn- o ungdom i åldrarna 6-21 år.

Under vintern/försäsongen erbjuds redan aktiva juniormedlemmar (i åldrarna 8-21 år) Vinterträning ledd av PGA-utbildade pros V3-14. Anmälan senast 13 dec 2016, samt info här!

De allra yngsta (6-8 år) provar på golf under leksamma former, ledd av PGA-utbildad tränare, i samarbete med föräldrar till barnen i något vi kallar GOLFKUL. Barnet behöver ej vara medlem för att vara med i GOLFKUL, utan betalar bara träningsavgift.

Från 8-21 år erbjuder vi SÄSONGSTRÄNING där juniorerna har möjlighet att träna 2-3 ggr i veckan under vår och sensommar, V17-23 samt 34-38. Under sommarveckorna V26-33 tränar de juniorer som är hemma 1 gång i veckan, i en gemensam träning för juniorer från samtliga träningsgrupper, den sk sommarträningen. För de som vill träna under hösten, erbjuder vi under 2017 Höstträning varannan vecka under V 39-47 (udda veckor).

Första året i Öijareds juniorträning kan du vara med utan att vara medlem i klubben. Du betalar endast träningsavgift.

Läs mer och anmäl dig här!

Läger 2017

Påsklovsläger (utan övernattning)

För de som är hemma på påsklovet och vill träna lite golf, anordnar vi 2017 ett 2-dagars läger, preliminärt mån-tis 10-11 april, 2017, kl 9.00-15.00, båda dagarna.

Kick-Off

På söndag 23 april, 2017, helgen innan juniorträningar och GOLFKUL startar, kommer vi att ha en Junior-Kick-Off med träning, spel och annat kul! Alla juniorer är välkomna, även om man inte är med i träning. Mer info o Anmälan under Kick-Off.

Sommarläger Öijared

Juniorlägret, för samtliga juniorer på Öijared, onsdag 14 juni – lördag 17 juni. Mer info och Anmälan under Sommarläger.

Eksjö-läger

Eksjö-lägret är ett läger på Eksjö Golfklubb för våra tävlingsjuniorer och elit, mån-ons 19-21 juni, 2017. Dessa blir inbjudna.

Flickläger

Även 2017 kommer vi anordna ett flickläger på Öijared, preliminärt 19-20 augusti, 2017. Mer info och Anmälan under Flickläger.

Juniortävlingar 2017

På Öijared

Sparbanken Alingsås Öijared Junior Tour

Vår egen Junior Tour som består av 5 deltävlingar. Preliminära datum 2017 är: 6 maj - Nya Banan, 28 maj - Parkbanan, 5 juni - Gamla Banan, 27 augusti - Parkbanan och 3* september - Nya Banan (*flyttad från 9 september). Du kan spela en eller flera tävlingar i touren.

Öijared Junior Tour är en individuell klubbtävling, som alla juniormedlemmar kan delta i, oavsett handicap. Tävlingen spelas i fyra klasser där flickor och pojkar tävlar var för sig i varje klass. De som ej tagit Grönt kort/har handicap, spelar 9 hål på Järnbanan(Klass 4). Vi är tacksamma för alla föräldrar som ställer upp och går med som stöd i de yngsta bollarna.

Anmälan via GIT, utom för klass 4; lista i klubbhuset.

Skandia Cup

Världens största ungdomstävling för ungdomar tom 16 år. Alla kan vara med. Även här behöver vi hjälpa av föräldrar som kan gå med de yngsta i bollarna, som stöd. Ligger alltid som en del av sommarlägret men givetvis kan du vara med utan att vara med på lägret!

Klubb-kval fredag 16 juni, 2017 på Nya Banan. Anmälan via GIT.

Galvin Junior PGA Pro-AM

Tävling över 18 hål, där tjej resp kille med bästa netto-resultat samt bästa spelare med bästa brutto-resultat går vidare till en distrikts-final där de bildar lag tillsammans med en av våra PGA-pros. För de juniorer med officiellt handicap. Spelas lördag 3 juni, 2017 på Parkbanan. Anmälan via GIT.

Två Generationer

Foursome-tävling för junior med förälder eller mor/far-förälder. Spelas 2 juli på Nya Banan. Anmälan via GIT.

Junioravslutnings-Scramble

Årets avslutningsscramble spelas söndagen den 24 september på Parkbanan. Alla juniorer, ledare och föräldrar är välkomna att vara med. Vi spelar scramble i stora lag 12 hål. Efter avslutat spel väntar korvgrillning och prisutdelning. Anmälan här!

Vi genomför även prisutdelning i Öijared Junior Tour Order-of-Merit.

Juniortävlingar utanför Öijared

Short Game Tour

Touren är öppen för alla juniorer upp till 21 år, med hcp 0-54.Läs mer här!

Göteborg Golf Tour?

Göteborg Golf Tour (tidigare Göteborg Junior Tour) är vårt distrikts första tävlingssteg utanför klubben – som har liten tävlingserfarenhet, kommer från 2017 öppen för flickor och pojkar 9-21 år (tidigare tom 12 år). Tävlingarna kommer att synkas och spelas på samma datum som Skandia Tour First. Läs mer här!

Skandia Tour First - en del av Skandia Tour

Tidigare Skandia Tour Distrikt Göteborg, heter från och med 2017 Skandia Tour First. Detta är första steget i Skandia Tour – trappan för flickor och pojkar upp till 21 år som har tävlingserfarenhet. Man går från 4 nivåer (tidigare Distrikt, Region, Riks och Elit) till 3 nivåer; First, Future resp Elite. Läs mer om förändringarna i dokument här.

För tävlingsdatum, manual osv - klicka här!

Göteborg Golf Cup

Lagtävling för klubbar med mixade lag bestående av 6-10 deltagare. Lagen spelar 4-boll bästboll matchspel över 9 hål, över 4 dagar, på olika banor i Göteborgs-distriktet. Läs mer här!

JMI

JMI är en juniortävling för de duktigare spelarna, som kommit lite längre med sin golf. Under 2017 kommer Öijared att anordna såväl en kvaltävling (21 maj, 2017), som den stora riksfinalen (15-17 sept, 2017). Läs mer här!Föräldraresurser och Ledare

All vår verksamhet bygger på att vi hjälps åt, på olika sätt, efter möjlighet och förmåga. Det är en fantastisk möjlighet och väldigt kul att få uppleva glädjen och utmaningarna våra barn upplever i verksamheten, och tillsammans skapa en gemenskap som är fostrande och utvecklande. Inför golfsäsongen 2017 kommer vi aktivt verka för att engagera fler föräldrar i såväl kommittén, som träningar, tävlingar och läger. Det är en förutsättning för oss att bedriva en så bra verksamhet som möjligt för våra barn och juniorer på Öijared under 2017 och framöver. Du är alltid välkommen att själv höra av dig om du vill anmäla ditt intresse att hjälpa till/bidra på något sätt, såklart. Kontakta Lars Brydolf, ordförande i Juniorkommittén på mejl eller telefon: 0302-373 16, eller Pia Evertsson, golftränare på mejl eller telefon 0709-55 04 65.

Välkommen in i gänget!

Föräldra-aktiviteter/utbildning

Under vinterträningen 2017 kommer vi att börja rekrytera föräldrar till engagerade barn för ledaruppdrag under säsongen 2017. I dokumentet här kan du läsa mer om vad vi behöver hjälp med, i stora drag. Vid anmälan till Säsongsträning 2017 kommer du som förälder också att bli tillfrågad vad du kan tänka dig att hjälpa till med, utifrån detta dokument. Det är en intresseanmälan och du kommer att erhålla mer specifik information innan du binder upp dig till något. Vid frågor kontakta Pia på 0709-55 04 65 eller maila.

Vi kommer att ha ett informationsmöte för föräldrar söndagen den 23 april, kl 13.00-15.00. Då informerar vi om allt som har med vår juniorverksamhet att göra, så känner du att du vill veta mer, förstå mer, möta några av oss i juniorkommité, träffa andra föräldrar, så är detta ett ypperligt tillfälle! :) Anmäl dig till mötet här, så vi vet ungefär hur många som kommer!

Planerade utbildningstillfällen för föräldrar som vill hjälpa till i Säsongsträning 2017, som ledare på stationsträning eller med spelträning söndagar är:

söndag 26 mars, kl 15.00-18.00(INSTÄLLD!) eller söndag 2 april, kl 15.00-18.00, eller onsdag 5 april, kl 18.00-21.00 . Anmälan till Pia.

Hjärtligt välkomna!

Grönt Kort för juniorer på Öijared

Vägen till Grönt Kort för juniorer i träning 2017.

Grundslag testas av under träningen för att visa att man kan de slag som behövs för att gå på handicap 54 ute på banan. Detta kommer våra pron/tränare göra på träningarna, i gula o röda grupper. Dessa testas av även på sommarlägret, och man kan göra det själv, tillsammans med sin förälder om man missar dessa tillfällen.

Teori kommer också att läras ut på såväl träning som spelövningar varje vecka, och testas av strax innan semesteruppehållet/på juniorlägret. Missar man provtillfället, får man göra det en annan gångJ, på egen hand. Skriftlig prov för juniorer finns i shopen, och görs i klubbhuset. Godkänt teoriprov, ihop med klarat uppspel på banan, ger Grönt Kort, dvs klubbhandicap 54.

Uppspelet på banan, kan juniorerna antingen göra på stora banan, ihop med vuxen, på samma sätt som vuxna, eller på Järnbanan enl nedan.

Om du klarar att spela Järnbanan på 54, eller bättre, på 9 hål slagspel, så har du klarat uppspel för Grönt Kort! Man kan gå med en vuxen, eller en junior som är 15 år eller äldre som har officiellt handicap. Signerat scorekort ska visas upp i receptionen där de för in att du fått handicap 54 i golfens datasystem, förutsatt att du är medlem. Annars lämnar du kortet till din tränare.

På stora banan gäller att man ska spela sin boll någonstans i jämnhöjd med gulsvart pinne/gul 150-metersmarekering i fairway(marken). Alla hål räknas som par 3.

De som är par 3 spelas ifrån röd tee.

De hål där gulsvart pinne ligger så att det inte går att slå ett rakt slag mot green på 1, spelar man sitt första slag i jämnhöjd med röd 100-metersmarkering i marken på fairway. Man spelar poängbogey, där man räknar om antal slag i hål till poäng enl tabellen nedan.

Slag: 7 poäng: 0, Slag: 6 poäng: 1, Slag: 5 poäng: 2, Slag: 4 poäng: 3, Slag: 3 poäng: 4, Slag: 2 poäng: 5, Slag: 1 poäng: 6.

Man har klarat Grönt Kort om man vid ett tillfälle har spelat ihop 18 poäng över 9 hål, alternativt 14-17 poäng två st 9-hålsrundor. Du ska gå med någon som är vuxen och har officiellt handicap. Man visar sina signerade scorekort i receptionen, så ändrar de i golfens datasystem, förutsatt att du är medlem. Annars lämnar du korten till din tränare.

OM man klarar sitt uppspel på banan, behöver man inte göra ev uppspel på grundslag för att få klubbhandicap. Uppspelen på grundslag är till för att du ska veta att du är på rätt väg för att klara spelet på banan.

Lämna in ditt protokoll till din tränare/ledare när du har klarat allt! Lycka till! :)

Juniorprotokoll för Grönt Kort Dessa finns också i klubbrummet, att hämta ett eget ex.

Märken

Det finns olika märken, sk "pins", man kan spela sig till möjligheten att köpa i shopen. Första märket är Gult, andra Grönt, tredje Rött, fjärde Grönt och femte Orange. De olika märkena kräver olika score på Järnbanans 9 hål, och speglar också namnen på våra träningsgrupper. Våra nybörjargrupper är Gula, andra året i träning är det Röd grupp som gäller, sedan avgör handicap och kapacitet på Järnbanan. Klicka och läs mer här!

Stötta Öijared juniorer

Gräsroten!
Välj Öijared när du spelar på Svenska Spel!
Klicka här för att registrera Öijared GK som din stödförening.

Juniorbrickan!
Du kan även stötta Öijareds juniorverksamhet genom att köpa vår fina Juniorbricka som även fungerar som en lott i vårt lotteri. Läs mer här om hur det fungerar!


Juniorkommittén 2017

Ordförande

Ansvarig helhet juniorverksamhet, information, hemsida

Lars Brydolf, klubbchef | 0302-373 16 | 0739-46 86 00 | Skicka e-mail till Lars.


Tävlingsansvarig

Fredrik Nikander | Skicka e-mail till Fredrik


Idrott Online/Närvarorapportering

Peter Berkefalk | Skicka e-mail till Peter.


GGF-ansvarig

Göran Schälin | Skicka e-mail till Göran


Sponsring

Richard Zellén | Skicka e-mail till Richard.


Ansvarig Sociala aktiviteter Flickor


Helen Persson | Skicka e-mail till Helen.


Ledamot

Carl Hägglund | 0730-74 68 33 | Skicka e-mail till Carl.


Adjungerad

Ansvarig Träningsupplägg, Ledarutbildning o föräldra-aktiviteter

Pia Evertsson, pro | 0709-55 04 65 | Skicka e-mail till Pia.