Gör det mesta av det vintervita

Vintern på Öijared har sin egen charm. Så fort vi fått tillräckligt med snö drar vi längdspår i tre klassiska slingor och öppnar testcentret med utrustning från Atomic och Salomon.

Under vintern drar vi skidspår så fort vi får tillräckligt med snö. Då kan vi erbjuda tre klassiska slingor som alla är fyra km långa. Tar du dem allihop kan du åka ett sammanhängande spår på 12 km. Vi har också en 500 m lång skateslinga för dig som vill prova skate. Och tar du med dig barnen finns här också ett knattespår som också är ca 500 m långt.

Öijared är utvalt av Atomic och Salomon som testcenter för Atomic Skintec-skidor samt Salomon pjäxor och stavar. Har du ingen egen utrustning eller vill prova något nytt finns det Atomic Skintec skidor, Salomon pjäxor och stavar att låna. Helt gratis. Mer information om bokning hittar du på oijared.se. Vi anordnar också nybörjarkurser och träning för de som är mer vana åkare. För konferensgrupper brukar vi ordna med olika aktiviteter som passar både nybörjare och mer vana längdåkare, exempelvis:

  • Klassisk stafett på vår 500 m slinga – utmanande, roligt och pulshöjande!
  • Öijareds egen variant av skidskytte. Här tävlar ni i lag där ni först ska åka en klassisk slinga på ca 300 m och sedan “pitcha” golfbollar i en korg.