Bokningsinformation

Vårt klubbhus är öppet alla dagar. Se aktuella öppettider under kontakt.
Du är välkommen att kontakta vår reception vid frågor på 0302 – 373 00.

Sweetspot- nytt bokningssystem 2021

Vi har under säsongen 2020 upplevt problem med sena avbokningar, no shows på starttider samt överbokning av starttider vid gruppbokningar. Vi vill förbättra tillgängligheten för alla som vill spela hos oss och har inför 2021 valt att se över vår policy för bokningar. För att ytterligare kunna optimera golfspelet och möta våra medlemmars och gästers behov byter vi bokningssystem till Sweetspot.

Viktigt att notera är att inga bokningar längre görs via telefon eller vår reception. Vi hjälper dig självklart gärna att komma igång med det nya bokningssättet, fråga oss bara så visar vi dig.

För att kunna boka tider behöver du ha ett konto i Sweetspot.

Så här går du tillväga:
1. Ladda ner appen Sweetspot i Google Play eller App Store och skapa ett konto
2. Koppla ditt golf-id (använd ditt lösenord som du använder i Min Golf)
3. Klicka på Spela uppe till vänster i appen.

Du kan även välja att gå in här och skapa ditt konto och boka där. Appen kommer du använda vid ankomstanmälan så det är bra att ladda ner redan nu. 

Här nedan kan du hitta svar och förklaringar på de vanligaste frågorna angående Sweetspot.

 

Boka starttid

Allt spel på våra banor bokas på egen hand och du som bokat är ansvarig för att bokningsreglerna efterföljs. Syftet är att kunna härleda alla bokningar till en bokningsägare. Avbokning eller förändring av antalet spelare i er starttid ska ske senast tre timmar före start. Starttider kan bokas 60 dagar i förväg.

Greenfee

När det gäller greenfee kommer vi under 2021 tillämpa dynamisk prissättning för våra starttider. Priset avgörs av tidpunkt under säsongen samt vilken tid på dagen du som gäst vill spela. Du hittar aktuellt pris i starttidsschemat.

Detta för att sprida ut vårt gästspel och öka tillgängligheten på våra banor. All greenfee förbetalas i samband med bokning av bokaren och tiden släpps om betalning inte görs inom tre timmar från det att bokningen gjorts. Som medlem (ej greenfeemedlem) har du alltid en rabatt till dina gäster när de spelar med dig och bokas in av dig. Under respektive medlemskap kan du läsa mer om detta.

Erlagd greenfee återbetalas endast om avbokning sker mer än tre timmar före starttiden och görs då automatiskt när du avbokar. Spel utan erlagd greenfee resulterar i en avgift på 2000 kr per person. Överträdelsen kommer även att rapporteras till spelarens hemmaklubb. Vi utför regelbundna greenfeekontroller på våra banor. Ett rabatterat greenfeepris kan ej kombineras med ytterligare rabatter.

Ankomstregistrering

Ankomstregistrering ska ske före start. Alla starttider som inte är ankomstregistrerade debiteras med 300 kr per person. Ankomstregistrering sker antingen direkt i appen eller på plats i receptionen. Personlig ankomstregistrering gäller, d.v.s. man kan inte anmäla en hel boll själv. Du kan ankomstregistrera dig i appen när du är inom 500 m från klubbhuset. Dock tidigast tre timmar innan din starttid.

Gruppbokningar

Om du önskar boka mer än en starttid för en grupp så rekommenderar vi er att boka in allt själva i sweetspot-appen. Vill ni ha vår hjälp att göra en gruppbokning så går detta bra, det tillkommer då en gruppbokningsavgift på 100 kr per person. Detta pga ökad administration samt att dessa bokningar går utanför våra bokningsregler om antal samtidiga bokningar.

Avbokning och No-Show

Om du vill avboka dig måste detta göras senast tre timmar före starttiden. En spelare som bokas av senare än tre timmar före start debiteras med en avgift på 300 kr. Erlagd greenfee återbetalas endast om avbokning sker mer än tre timmar före starttiden.

Starttidsoptimering

För att öka tillgängligheten på våra banor förbehåller vi oss rätten av sammanslagning av starttider under perioder med högt tryck. Din starttid kommer aldrig tidigareläggas och som mest flyttar vi tider 20 minuter. Vid flytt av starttid erhåller du mail samt notis i sweetspot-appen.

Förseningar i starttidsschemat

Vid förseningar pga ex frost släpper vi alltid ut efter ursprunglig spelordning. Vi mailar alltid på morgonen vid förseningar (dimma, frost etc).

Golfvärdar

Under helger och andra högfrekventa tider finns golfvärdarna på banan för att hjälpa till så att spelet flyter på. I första hand är deras uppgift att se till så att alla har det trivsamt på banan, men de har även befogenhet att avvisa spelare som inte följer golfvett och regler.

Golfhäftet samt andra rabatter

Golfhäftet ger dig 50% i rabatt på det högsta dagspriset på greenfee på aktuell bana. Golfhäftet kan användas på vardagar på både Nya Banan och Parkbanan. Det går bra att köpa ditt golfhäfte i vår reception. Du bokar din tid i Sweetspot och väljer knappen Partner/Golfhäftet i betalningsskedet.

V Sport golf card
Innehavare av V Sport golf card erhåller 40% i rabatt på den greenfee du förbetalat i samband med bokningen i Sweetspot. Återbetalningen görs per automatik när du visat upp ditt kort i receptionen.

Introduktionskort såsom SGF, PGA, SGA, GAF mm
Som innehavare av introduktionskort från ovan organisationer eller liknande är du välkommen att besöka vår anläggning. Eventuell rabatt medges normalt en gång per år och förfrågan ska göras senast dagen före spel.

Hcpgränser för gästspel

På Parkbanan och Nya Banan är gränsen för gästspel hcp 54 och på Gamla Banan hcp 36. Vi tar bort möjligheten till Pay-and-play på Parkbanan från den 7 juni på grund av det stora trycket på starttider. Pay-and-play spel hänvisas till vår fina Multibana. Multibanan är öppen för alla, även dig som inte har grönt kort. Tänk på att ni måste boka tid även på Multibanan.

9-hålsgreenfee

Vi erbjuder ingen specifik 9-hålsgreenfee på våra 18-hålsbanor. Numera har vi justerat priserna på starttiderna så att det finns möjlighet att spela halva ronder till attraktivt pris sent på eftermiddagen när det är svårt att hinna med 18 hål.

Golfspelet

Banarbete äger alltid företräde. Om banarbetare finns inom räckhåll, visa att du är redo och invänta klartecken innan du slår. Provsvinga aldrig i riktning mot banarbetare eller andra spelare. Partier som inte håller sin plats på banan är skyldiga att omedelbart släppa igenom bakomvarande parti. Snabbare partier ska alltid släppas igenom. Vid letande efter boll ska bakomvarande parti vinkas fram efter 30 sekunder om bollen inte återfunnits. Den som har lägst handicap i spelpartiet ansvarar för att deltagarna iakttar golfvett/säkerhet och att spelet inte onödigt fördröjs. Medlem ansvarar på samma sätt för sina gäster. Spelare som ej följer dessa enkla golfvettsprinciper kan avvisas från banan.

Omsorg om banan

Alla spelare förväntas visa omsorg om banan och laga minst ett nedslagsmärke per green. Uppslagna torvor ska återplaceras och trampas till. Detta för att banan ska vara i fint skick även när du besöker oss nästa gång.

Golfbilar

Vi har 18 golfbilar för uthyrning. För att få framföra golfbil signeras ett uthyrningskontrakt i samband med avhämtning av nyckel. Vi kräver körkort och observera att samma regler för alkohol gäller som vid bilkörning. Bil kan tidigast bokas i samband med tidsbokning och bokning görs via 0302-373 00  eller info@oijared.se 

Priser
450 kr/bil och rond
200 kr/bil och rond med läkarintyg
4000 kr/årskort -samma bokningsregler som för övriga gäller

Hundar på banan

Det är tillåtet vid sällskapsspel att ha med sig hund i koppel på samtliga banor på Öijared. Hunden måste kunna medverka utan att störa andra spelare och att den som har hund med sig plockar upp efter hunden ser vi som en självklarhet. Om någon i bollen inte vill att hund ska medfölja så får den som har med sig hund backa och boka in sig på annan tid.

Klädsel

Vi har en enkel filosofi när det gäller ”dresscode”. Kläderna ska vara hela och rena. Spel med bar överkropp är inte tillåtet.

Avbruten rond på grund av åska

Om du tvingas avbryta din rond på grund av åska betalar vi inte tillbaka några pengar. Kommer du in till receptionen inom två timmar efter din starttid vid åskväder erbjuder vi värdecheckar motsvarande halva den avgift du betalat för din 18-hålsrond.

Ospelbar bana på grund av häftigt regn

Om du tvingas avbryta din rond på grund av att greenerna svämmar över av vatten betalar vi inte tillbaka några pengar. Kommer du in till receptionen inom två timmar efter din starttid vid översvämmade greener erbjuder vi värdecheckar motsvarande halva den avgift du betalat för din 18-hålsrond.

Vid frost

Vid frost förskjuts samtliga tider. Receptionspersonalen meddelar när det är ok att spela. Vi gör vårt bästa för att förutse frosten och blockerar då tider för att minska risken för förskjutning av bokade tider.