Tävling

Tävlingssektionen skall:
* ge alla kategorier, oavsett kön, ålder, nationalitet eller handicap möjlighet att utföra tävlingsgolf.
* arrangera klubbens tävlingsprogram-
här ingår bl.a. juniortävlingar på riksnivå, onsdagsgolfen, björnligan och seriespelet för dam och herr.

Tävlingssektionens tävlingsledare

Gustaf Magnusson (TS ordförande)
Urban Widén
Lars-Göran Axmalm
Ann-Christine Emilsson
Hans Olof Johansson
Gunilla Johansson
Jim Axmalm
Peter Maisaari

Tävlingskalender

Du hittar alla årets tävlingar i tävlingskalendern eller på Min golf.

Tävlingsvillkor för klubbtävlingar

 • Anmälan ska ske via www.golf.se eller via receptionen på telefon 0302-373 00, senast kl. 24.00 tre dagar före tävlingsdagen. Efteranmälan eller anmälan via e-post godtas inte.
 • Tävlande bereds plats i anmälningsordning i samtliga hcp-tävlingar och i hcp-ordning i scr-tävlingar.
 • Anmälningsavgift för klubbtävlingar för singel 18 hål är 100 kr.
 • Anmälningsavgift för klubbtävlingar för par varierar från 140 till 200 kr.
 • Gästande spelare och ej fullvärdiga medlemmar erlägger även en anpassad greenfee.
  Juniorer betalar vanligtvis halv greenfee. 
 • GGF-, PGA-, SGA-, SGF-, ViaSat-kort, golfhäftet och liknande gäller ej i samband med tävling.
 • Anmälningsavgift ska i första hand betalas med kort eller Swish. 
 • Man är skyldig att betala anmälningsavgift vid avanmälan efter att lottning ägt rum, enligt beslut i Göteborgs Golfförbund, dock lägst 100 kr. Vid uteblivande utan avanmälan skall dubbel anmälningsavgift, dock lägst 200 kr erläggas. Rapport och faktura sänds till hemmaklubb för gästande spelare.
 • Starttid och spelordning bestäms genom lottning.
 • Varje tävling spelas över 18  hål om inget annat anges. Tillfälliga lokala regler anslås vid tävlingsexpeditionen.
 • Startlista anslås i klubbhuset och läggs ut på www.golf.se senast 17.00 två dagar före tävling.
  Mail skickas till de anmälda.
 • När spelaren hämtar sitt scorekort, skall spelaren kontrollera att rätt hcp och tee är skrivet på kortet. Spelaren skall meddela om en uppgift är felaktig och tävlingsexpeditionen skall ändra. .
 • Hämtning av scorekort och betalning skall ske senast 30 minuter före utsatt starttid vid löpande start, vid shotgunstart 40 minuter före start.

Transportmedel: Under en rond får en spelare, eller dennes caddie, inte åka med någon forma av motorisert transportmedel, annat än med uppvisande av tillstånd från sin hemmaklubb, eller i undantagsfall med tillstånd från aktuell tävlingsledning.

Klassindelning (gäller alla klubbtävlingar såvida inte annat anges)

A: 10,0 eller lägre
B: 10,1 – 20,0
C: 21,1 – 30,0
D: 30,1 – 40,0
E: 40,1 – 54,0

Ovanstående klassindelning är på prov efter införandet av det nya WHS. Utvärdering kommer att ske efter 2020 års tävlingssäsong. Tävlingssektionen förbehåller sig rätten att ändra hcp-gränserna under tävlingssäsongen. Vissa tävlingar kommer att vara öppna för klass E. Alla med Hcp har dock rätt att deltaga, men då med den högsta Hcp som anges i respektive tävling.

Partävlingar, dvs. foursome, greensome och fyrboll, spelas alltid i två klasser om inget annat anges:
Klass I: hcpsumma 40,0 eller lägre
Klass II: hcpsumma >40,1

Prisutdelning

Sker snarast efter att sista boll i resp. klass lämnat sitt scorekort. Pris skall hämtas personligen eller genom personligen utsett ombud.

OBS! Namn på ombud skall meddelas tävlingsledningen innan man själv avviker. Spontana ombud som träder fram vid prisutdelningen godtas inte! Tävlingsledare, receptions- och kanslipersonal kan inte vara ombud. Om inte pristagare eller dennes ombud finns på plats, går priset vidare till nästa person i prislistan. Blir det priser över, tillfaller dessa tävlingssektionen.

Reservation

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i tävlingsprogrammet. Kontrollera alltid med receptionen 0302-373 00 om du är tveksam.

Kontakt

Är du intresserad av att hjälpa till i Tävlingssektionen så kontakta:

Gustaf Magnusson 0706-57 24 08

Kontaktperson för varje tävling hittar du i informationen under varje tävling.

 

Regler för Herrarnas onsdagsgolf

Deltagare i Onsdagsgolfen är öppen för alla herrar som fyllt, eller fyller 22 år innevarande år. Även icke medlemmar i Öijared får delta i onsdagsgolfen, dock får bara medlemmar i Öijared spela finalen, vanligtvis i början av september. Spelet sker med valfri partner och starttid (VPS). Kl. 15.00-18.00 är starttiderna reserverade för deltagarna i onsdagsgolfen. Tävlingarna spelas under hela säsongen.

EGA exakt tävlings-hcp krävs.

Anmälan
Anmälning och betalning, 100 kr, görs i shopen aktuell dag före start.

Klasser Klass 1: 0,0-15,4 Klass 2: 15,5-36,0

Du tävlar i den klass du har hcp för vid respektive deltävling. De 18 bästa i varje klass under säsongen kvalificerar sig för finalen. Skulle du under säsongen samla poäng i båda klasserna och missa finalplats pga klassbyte så delar vi ut wildcards i de fallen. Även i finalen spelar du i den klass du har hcp för just då.

Poängberäkning vid deltävlingarna

Placering & poäng

1. 15

2. 12

3. 10

4. 8

5. 6

6. 5

7. 4

8. 3

9. 2

10. 1

Detta gäller oavsett hur många deltagare som startar.
Order of Merit löpande under säsongen. Efter varje tävling sätts en aktuell lista upp i klubbhuset.

Finalspel
Till final går de 18 bästa på Order of Merit och spelare med lika resultat i respektive klass.
Finalen är den 22 september.
Alla finaldeltagare spelar 18 hål i en shotgunstart på Nya banan. De 10 bästa i varje klass spelar sedan en ”shootout” över 9 hål. Dvs man spelar 10 pers i samma boll, först klass I och därefter klass II.
Efter hål 1-3 åker de tre sämsta ut och därefter den som har sämst resultat på varje hål.
Är det flera som delar sämsta resultat på hålet så avgör ett närspelsslag vem som åker ut.
På hål 9 avgörs vem av de två kvarvarande som blir vinnare av årets Onsdagsgolffinal.

Björnligan

Björnligans medlemmar är seniorer med singelhandicap från Öijared GK. Som duktiga golfare skall de föregå med gott exempel för Öijareds övriga medlemmar med hänseende till etikett, regelkunskap och generellt uppträdande på banan, tex motverka långsamt spel. De som deltar aktivt i Björnligans tävlingar skall också medverka till att rekrytera andra spelare i klubben.

2019
Björnligan är öppen för alla seniorer med hcp 10,0 eller lägre som är medlemmar i Öijared Golfklubb.

Söndagen den 26 april inleder vi årets Björnligesäsong med Kickoff. Samling kl 12.00 i klubbrummet för information om årets Björnliga samt lottning av bollar inför spelet som början 13.00.
Efter söndagens spel startar vi med ordinarie Björnliga som spelas varje måndag from 27:e april till och med måndagen den 6:e september (endast uppehåll för Öijaredsveckan v28).
Därefter hålls årets stora final lördagen den 12 september!

Anmälan till varje omgång görs på precis samma sätt som till vilken tävling som helst, dvs via golf.se.

Bra saker att känna till:

* Vi spelar individuellt slagspel netto från gul tee/ 58 tee oavsett kön. Röd tee/tee 50 ett par gånger i aug/sept. Vit tee/tee 61 i KM-veckan.
* Alla startavgifter betalas via swish till vår kassör Lars Törner på telefonnummer 0738-042085 (detta ska göras före första utslaget för godkänt deltagande)
* Vi har starttider alla måndagar mellan 16.00 – 17.15. Det är inte tillåtet att gå ut före och inte heller efter dessa tider. Från mitten av augusti tillåts man starta från kl 15.00 men får då boka sin starttid själv. Brott mot detta innebär diskvalificering.
* Vi kommer ha 3 månadsfinaler som kommer spelas sista måndagen i maj, juni samt juli och på dessa kommer vi ha en gemensam shotgun kl 17:00, där vi samlas 16:40 vid första tee för lottning av bollarna. Detta för att få till lite variation i bollarna, men också för att alla ska komma in samtidigt så att alla stannar på prisutdelningen. Nytt för i år är att vi kommer att registrera månadsfinalerna i Gamebook vilket bla gör att man kommer att kunna följa tävlingen via en leaderboard under ronden.
* Man kommer erbjudas att köpa en matig smörgås till prisutdelningen till en vettig peng.
* Order-of-merit räknas över säsongen med de 10 bästa resultaten under årets björnligor för varje individ. Detta hoppas vi kunna bidra till att fler folk försöker spela 10 ggr istället för endast de 6 tävlingarna som behövs för att kvalificera sig för finalen.
* Finalen spelas med hcp lördagen den 12 september över 36 hål på Gamla banan. 18 hål från tee 58 och 18 hål från tee 50.

Vi hoppas i vanlig ordning att alla kommer göra sitt yttersta för att värva nya ”björnar” 2019 och att vi tillsammans kommer skapa något mycket trevligt!

Vi tar tacksamt emot förslag om förbättringar eller annan feedback på vår FACEBOOK!

OBS. All info om ändringar, uppdateringar, mötesplatser mm kommer skötas via vår FACEBOOK! Så ni som inte är medlemmar i vår ”slutna” facebookgrupp SE TILL ATT BLI DET! Gruppen heter ”Öijared golf Björnligan” och här krävs det en inbjudan för att gå med. Alla aktuella medlemmar har möjlighet att bjuda in andra medlemmar. Är du inte medlem i denna gruppen idag, så hör av er till Jocke 0708-105686 eller Lars Brydolf 0739-468600 så skickar vi en inbjudan till dig.

Vi som kommer hjälpas åt med allt rörande Björnligan är vår goda Lars Törner (kassör), Lars Brydolf, Joakim Olsson, André Modig, Marcus Carlsson samt Daniel Olsson.

Vi ser verkligen fram emot en härlig säsong tillsammans