ÖIJARED

HOTELL


HOTELLINFORMATION

Här på den natursköna halvön mellan sjöarna Mjörn och Sävelången ligger Öijared med en nära tusenårig unik historia. Redan när du passerade grindstolparna möttes du av den majestätiska allén med hundraåriga lindar och kanske kände du att du var på väg in i en annan värld. Vi vill överraska och vända på perspektivet himmel och jord. Gröna golfbanor, sagoskogar, vitsippsdalar och liljekonvaljbackar tillsammans med dofter som sveper in och blir till balsam för själen. Vår ambition är att naturens rum tillsammans med huset och oss människor skall ge dig energi, inspiration, personlig service och avkoppling.

Vi är mycket glada över att ha dig här som vår gäst och vi skall göra vårt yttersta för att du skall trivas hos oss. Välkommen att lämna vardagen för en stund och bara njuta av den värld som precis öppnats för dig. Du når oss dygnet runt på +46 723 87 73 99

För att bli bättre och utvecklas framåt skulle vi uppskatta att du tog dig tid att fylla i gästenkäten som finns på ditt rum och du får mer än gärna ge ditt omdöme om oss på Tripadvisor.

Följ oss gärma via social media för att ta del av framtida händelser och erbjudanden. Facebook Instagram Linkedin

Golfpaket
Julbord med konferens

A

Aktiviteter på Öijared
Öijared är en av norra Europas största golfanläggningar, men här finns mycket att göra utöver att spela golf. Runt omkring anläggningen finns flera slingor för löpning, cykling eller promenader. Det finns också möjligheter till fiske, lerduveskytte samt natur- och kulturvandringar. Fråga receptionen om du vill veta mer eller läs mer under ”Att göra på och omkring Öijared” längre ner.

B

Bad och Bastu
Öijared Bad och Bastu är öppen enligt receptionens öppettider. Önskas lättare tilltugg och dryck beställs det i restaurangen då det inte är tillåtet att förtära medhavd mat eller dryck. Notera att glas inte är tillåtet i denna avdelning. Njut av såväl torrbastu som aroma- och ångbastu, vår klassiska pool, en varm utomhuskälla samt isduschar. Genom att erbjuda ett badkoncept som leder dig genom hetta, kyla och njutning har vi skapat en skön upplevelse för både kropp och själ. Ett badkoncept med ekologisk hudvård från Maria Åkerberg finns att köpa i vår reception. I närheten av hotellet finns även två fina badsjöar, Sävelången och Mjörn. Tips på lämpliga badställen får du i receptionen.

Badrock
Om du bor i en av våra sviter ingår badrock och tofflor. I mån av tillgång går det också bra att hyra badrock och tofflor under vistelsen.

Bagage
Golfbagar förvaras ute i vår bagdrop. Säg till i receptionen så får du koden till dörren samt ett hänglås mot deposition till aktuellt bås inne i bagdropen. Vi har även ett bagagerum inne i klubbhuset om man vill förvara väskor eller annat bagage innan incheckning eller efter utcheckning. Vi undanber förvaring av golfbagar på rummen.

Bankomat
Bankomat finns inne i Floda centrum. Uttagsautomat finns även på Statoil vid Flodamotet.

Barn på Öijared
Barn i alla åldrar är viktiga gäster här på Öijared och vi har en hel del kul att bjuda på för våra yngre besökare. Testa gärna vår hinderbana uppe i Trollskogen. Ta ett dopp i poolen eller gå en spännande skogspromenad.

Barnsäng
Kontakta receptionen om du behöver en barnsäng.

Brand
Vänligen läs igenom våra brandföreskrifter och studera utrymningsplanen som finns på entrédörren till rummet, så att du vet hur du ska agera om brand uppstår.

C

Cykel
Öijared är en utmärkt plats att utforska på cykel. Förutom våra två uppmärkta cykelslingor, finns goda möjligheter att hitta sin egen mer eller mindre utmanande väg. Cykel (mountainbike) och hjälm finns att hyra. Kontakta receptionen så hjälper de dig.
Pris 195 kr för en timma och 295 kr för tre timmar.

D

Dryck
Eftersom vi har så gott kranvatten, har vi av miljöskäl valt bort flaskvatten på våra rum. Vill du ha något annat att dricka, är du välkommen upp till vår restaurang.

E

Entrédörr
Vår entrédörr är öppen mellan kl. 07.00-22.00. Under övrig tid kommer du in med hjälp av din rumsnyckel.

F

Frukost
Vår frukostbuffé serveras alla dagar mellan kl. 07.00-10.00 med reservation efter säsong. 

Fiske
Det finns gott om möjligheter till fiske runt omkring Öijared då vi är omgivna av sjöarna Mjörn och Sävelången.

G

Golf
Öijared är en av norra Europas största golfanläggningar. Här hittar du tre 18-hålsbanor, Nya Banan, Gamla Banan och Parkbanan samt vår elbelysta Multibana som är en korthålsbana med golf, frisbeegolf och fotbollsgolf. För utförligare beskrivning av varje bana, se vår banpresentation längre fram i pärmen.

Golfbag
Golfbagar förvaras ute i vår bagdrop. Säg till i receptionen så får du kod till dörren samt hänglås mot en deposition till aktuellt bås inne i bagdropen. Det finns ett bås för varje rum. Vi undanber förvaring av bagar inne på hotellrummen.

Golfbil
Här på Öijared finns det möjlighet att hyra golfbil. För tillgänglighet och priser, kontakta receptionen. Tänk på att våra golfbilar är efterfrågade, boka gärna i god tid före din rond.

Golfshop
I vår välsorterade golfshop hittar du allt du behöver för din golfrond. Här kan du också boka lektion med någon av Öijareds duktiga PRO:s. Har du glömt klubbor eller vill prova på att spela golf, kan du hyra det här. Shopen hittar du precis bredvid receptionen.

Golfstudion
På Öijared finns en av Sveriges mest moderna Golfstudios. Här kan du träna golf inomhus och med hjälp av avancerad teknik, analysera din sving och bollträff. Boka tid med någon av våra PRO:s inne i shopen.

Gym
Våra hotellgäster har fri tillgång till gymmet, som ligger i anslutning till vår reception. Öppettiderna för gymmet är enligt receptionens öppettider. Åldersgräns 16 år.

H

Hinderbana
Vår utmanande och roliga hinderbana finner du uppe i Trollskogen vid stora parkeringen. Här kan du köra ett pulshöjande träningspass eller låta barnen springa av sig. Vid hinderbanan finns också vårt lilla skogshus, som passar perfekt för en fikapaus eller om du bara vill komma undan en stund.

Hjärtstartare
Vi har hjärtstartare i receptionen. Glöm inte att ringa 112.

Hygienartiklar
Vi har ett litet urval av hygien- och sanitetsartiklar. Kontakta receptionen om du saknar något.

I

Internet
Vi har gratis trådlöst Internet i hela byggnaden. Gästnätverket heter oijared_guest och det krävs inget lösenord.

K

Kiosk på banan
Kiosk finns på alla våra tre 18-hålsbanor. På Nya Banan passerar du kiosken efter hål 2, 5 och 10. På Gamla Banan passerar du kiosken efter hål 9 och på Parkbanan efter hål 10. I vår restaurang finner du även ett utbud av kioskvaror.

Konferens
Vi har ett flertal konferensrum med varierande kapacitet på Öijared. Du finner lokalerna Udden, Ängarna och Myren ovanför restaurangen i klubbhuset. Eken och Linden finns på hotellet och Studion ligger i en separat byggnad bredvid rangen.

Kvarglömt
Vi ansvarar ej för borttappade och kvarglömda artiklar i eller utanför huset. Vi sparar kvarglömda återfunna artiklar i en månad och kan skicka dem mot postförskott om man upptäcker att man glömt kvar något hos oss.

L

Lerduveskytte
Vi har en skyttebana på Öijared och kan anordna bl.a. lerduveskytte för grupper. Detta behöver bokas i förväg via vår reception.

Längdskidåkning
Under vintersäsong, vid tillräckligt med snö, erbjuder vi totalt ca 10 km längdspår.

Löpning
Vi har två uppmärkta löparslingor, gul 9 km eller röd 7 km. Båda börjar ganska kuperat, men är totalt sett relativt lätta att springa. Läs mer om slingorna ned.

M

Mediciner
I receptionen finns ett litet urval av sanitetsartiklar och mediciner, såsom värktabletter, förbandsmaterial och vätskeersättning. 

Mobilladdare
Vi har ett urval av mobilladdare i receptionen, fråga oss om du glömt din laddare hemma.

N

Nattpersonal
För er säkerhet och service har vi bemanning i huset dygnet runt. Om du behöver komma i kontakt med vår personal nattetid, ring +46 723 87 73 99. Vid akut sjukdomsfall eller olycka, ring 112 direkt.

Nattro
Vi ber er respektera lugn och ro i korridorerna och hotellets lounge efter kl. 23.00.

Nödsituationer
I händelse av sjukdom eller brand, kontakta oss på +46 723 87 73 99 eller ring 112 direkt. Vi ber er också läsa igenom brandrutinen längre ner och studera utrymningsplanen på entrédörren till rummet. Då vet du hur du ska agera om brand uppstår. I receptionen finns hjärtstartare och enklare förbandsmaterial.

R

Restaurang
Öppettiderna i restaurangen varierar efter säsong. Kontakta receptionen för aktuella öppettider.

Rökning
Vi är en helt rökfri anläggning. Skulle rökning ske inomhus någonstans i huset, debiteras en saneringsavgift på 5000 kr. Rökruta finns angiven utomhus, kontakta receptionen för anvisad plats.

S

Safe
Safe finns på hotellets alla rum bredvid dubbelsängen.

Skogshuset
Bara ett stenkast från anläggningen, men ändå mitt i skogen, ligger vårt mysiga skogshus. Här kan du njuta av skogens tystnad och lugn. Huset är helt fritt från moderniteter i form av vatten och el och är den perfekta platsen för total avkoppling och nedkoppling. Skogshuset kan även hyras som konferenslokal. Kontakta receptionen om du är intresserad av att gå dit, så berättar vi vägen.

Skoputsmaskin
Skoputsmaskin finns vid toaletterna nedanför trappan på hotellet.

Strykrum
Strykrum finns på varje våningsplan i hotellet. Använd din rumsnyckel för att komma in.

Sy-kit
Enklare sy-kit med nål och tråd finns i receptionen.

T

Taxi
Taxi kan bokas via vår reception eller direkt med vår samarbetspartner Taxibil Lerum
+46 302 155 70.

Telefoni
Vi har ingen fast telefoni på våra rum.

Torkrum
Rymliga torkrum finns på varje våningsplan på hotellet. Här kan du hänga upp blöta golf- eller träningskläder. Använd din rumsnyckel för att komma in.

Tv-kanaler
Vi erbjuder följande Tv-kanaler på våra hotellrum.
SVT1
SVT2
TV4
Viasat Golf
Eurosport
DR1
NRK1
Kunskapskanalen
Barnkanalen/SVT24

Tvättservice
Kontakta vår reception för tvättservice.

U

Utcheckning
Utcheckning sker senast kl. 11.00.

Att göra på och omkring Öijared

Kulturella upplevelser och fysiska aktiviteter i naturlig miljö främjar hälsa och kreativitet. Detta går som en röd tråd i de aktiviteter vi erbjuder här på Öijared.

Golf
Att vi är Sveriges största golfanläggning är något vi är stolta över. Ingen annanstans finns tre
18-hålsbanor och en elbelyst Multibana för golf, footgolf och frisbeegolf. Alla banor skiljer sig från varandra och erbjuder tillsammans stora möjligheter till variation.

Gamla Banan
Gamla Banan invigdes redan 1960. Den 1 maj 2009 öppnades den igen efter renovering och ny design av Pierre Fulke. Den har en läcker layout, fantastiska greenområden och snabba fina krypvensgreener. Vår strävan och övertygelse är att Gamla Banan ska vara en av Västsveriges bästa avseende design, layout och finish innan vi är nöjda.

Nya Banan
Nya banan invigdes 1970. En traditionell svensk golfbana som bland annat har varit värd för Öijared Ladies Open på Telia Tour under många år. Det är en öppen skogs- och parkbana med stor variation och där varje hål har sitt eget rum. Banan får betraktas som medellång och medelsvår och hålen vid sjön bjuder på de vackraste vyerna.

Parkbanan
En fantastiskt vacker bana med fin utsikt över sjön Mjörn. Med första tee på klubbhusets gräsklädda tak, bjuder banan på en speciell start på din golfrond. Parkbanan ger dig en härlig naturupplevelse och utmanar alla golfspelare med sin layout med relativt korta hål och trånga passager. Banan invigdes 1987 och byggdes om år 2000.

Multibanan
Multibanan är en elbelyst korthålsbana och innehåller golfäventyret, golf, footgolf och frisbeegolf. För att spela på Multibanan tillämpas tidsbokning alla dagar och alla tider.

Löpning
En stärkande joggingrunda skapar energi och glädje. Vi erbjuder natursköna löparslingor i varierad terräng. Det finns två uppmärkta löparslingor som båda utgår från klubbhuset.

Öijared Röd 7 km: Är en relativt lätt slinga som passar för alla. Starten på slingan är flack och ger goda möjligheter att komma in i sitt eget tempo och rytm. Efter ca 1 km kommer man in på en skogsväg och därefter följer några km med lite mer kuperad terräng som ger lite puls. De avslutande kilometrarna är relativt enkla och ger möjlighet att sträcka ut steget igen innan det är dags att pusta ut vid klubbhuset.

Öijared Gul 9 km: Starten på slingan är samma som för Öijared Röd, m.a.o. enkel och flack, vilket ger goda möjligheter att komma in i sitt eget tempo och rytm. Efter ca 1 km kommer man in i skogen (skogsväg) och därefter följer några km med lite mer kuperad terräng som ger lite puls. Där Öijared Röd svänger av, fortsätter Öijared Gul i den lite mer kuperade terrängen ytterligare någon km innan det är dags för ”Banvallen”, som är en lång raksträcka med ett härligt underlag, perfekt för lite återhämtning eller intervallträning. Den avslutande delen av slingan är enkel och ger möjlighet att sträcka ut steget igen innan det är dags att pusta ut vid klubbhuset. Öijared Gul passar dig som vill ha en lagom utmaning och söker lite mera puls under ditt träningspass.

Gruppträning
Är ni en grupp (min 8 personer) kan ni boka en av våra guider som springer med er och hjälper till att hålla önskat tempo. Vi anpassar längd och tempo helt efter era önskemål.

Mountainbike
I vår vackra natur här på Öijared finns flera olika mountainbikeslingor av varierande längd och svårighetsgrad. Det finns något för alla.  Man kan välja att hyra cykel och ge sig ut på egen hand, eller så väljer man att cykla tillsammans med en av våra aktivitetsguider. Exempel på turer vi erbjuder:

Öijared Röd 7 km: Öijared Röd är en lätt slinga som passar hela familjen. Den börjar platt för att gå över i något kuperad terräng och avslutas i relativt platt terräng. Hela slingan går på mysiga skogsvägar som är en lagom utmaning för hela familjen.

Öijared Gul 9 km: Öijared Gul börjar relativt lätt och i platt terräng, efter det följer ett mittenparti av kuperad terräng som ger lite puls. Sista tredjedelen går på härliga skogsvägar och är relativt lätt att cykla. Öijared Blå passar dig som vill ha lagom utmaning och få lite puls under din tur.

Pris för cykel och hjälm 195 kr/person för en timma och 295 kr/person för tre timmar. Är ni en grupp (min 8 personer) kan ni boka en av våra guider som cyklar med gruppen. Att cykla med en guide ger en ytterligare dimension då ni helt kan koncentrera er på er egen cykling och att umgås i gruppen. Tillsammans med guiden väljer ni den tur som passar gruppen bäst och tempot anpassar vi också efter gruppens önskemål. Cykling i grupp tillsammans med en av våra guider kostar 395 kr/person och timma inklusive cykel och hjälm.

Promenad
Att ta en promenad i vacker natur är något som de flesta uppskattar. En promenad på Öijared innebär inte bara motion och frisk luft, utan också möjligheter att uppleva en unik natur och miljö. Oavsett om ni väljer att gå någon av våra uppmärkta promenadvägar Öijared Gul och Öijared Röd, eller väljer att gå på egen hand på de många skogsvägar och skogsstigar som finns runtomkring, så kommer man mycket nära naturen och får uppleva lugnet och tystnaden här på Öijared. Önskar ni tips på promenadvägar, kontakta vår reception.

Kulturvandring
Öijared är en skogsfastighet på dryga 1700 ha med historia från tidigt 1500-tal. Området är delvis klassat som riksintresse p.g.a. sina stora natur- och kulturvärden. På Öijared finns drygt 30 torpställen (några från 1700-talet). Här finns också hagmarker med fägator och fornminnen såsom hällkistor och domarringar. Vid Säteriet ligger gamla Öijared kapell, som är ett riktigt litet kultursmycke. Kapellet är från tidigt 1600-tal. Kontakta receptionen om du vill ha tips på kulturella sevärdheter i omgivningen.

Skytte
Vi erbjuder jaktkurser och lerduveskytte på Öijared. Detta bokas med framförhållning hos vår jägarmästare. Kontakta receptionen så hjälper vi er att boka.

Nääs Slott
Bara 5 km från Öijared ligger Nääs Slott, som är Sveriges bäst bevarade sena 1800-talsmiljö. På Nääs kan du gå en guidad tur på det vackra slottet, lära dig rida eller besöka utställningarna i konsthantverksgalleriet eller i byggnadsvårdscentrum. Slottets öppettider varierar efter säsong.

Nääs Fabriker
Nääs Fabriker är en historisk bruksmiljö i Tollered vid sjön Sävelången. Den gamla spinnerifabriken rymmer idag hotellverksamhet, butiker, café och kontorslokaler.

Alingsås – caféstaden
Bara 20 minuters bilväg från Öijared ligger Alingsås. Staden är bland annat känd för sina många caféer och har trevlig shopping. Här kan du också besöka Nolhaga Park med Nolhaga slott, djurpark och lekpark.

Vid brand

När ni installerat er i rummet – orientera er:

 • Studera utrymningsplanen som finns på entrédörren
 • Ta reda på närmaste utrymningsväg
 • Räkna hur många dörrar det är från Er lägenhet till närmaste nödutgång, då hittar ni även i mörker
 • Se efter var alarmknapp och brandsläckare finns


Om ni uppt
äcker brand eller känner brandlukt:

 • Larma hotellets reception eller 112
 • Om korridoren är rökfylld – stanna på rummet
 • Ta med rumsnyckel om ni möts av rök och behöver återvända
 • Om branden är liten och begränsad – använd våra brandsläckare
 • Om ni inte kan släcka, stäng dörren till det utrymme som brinner

Om larmet går på hotellet:

 • Lämna rummet om korridoren är fri från rök
 • Ta med nyckeln och ta er ut via närmaste utrymningsväg
 • Använd aldrig hissen

Om Ni inte kan lämna rummet:

 • Meddela 112 att ni är kvar på rummet eller ring vår reception +46 703 33 16 87
 • Täta ventilationsöppningar och dörrspringor med våta handdukar
 • Flytta allt brännbart från fönstren
 • Visa er i fönstret – väck uppmärksamhet!
 • Du ser bäst och andas bäst nära golvet i rökiga rum

 

Vid brandlarm på Öijared hotell samlas alla framför klubbhusets huvudentré.