Gamla banan

Vår modernaste, äldsta och mest utmanande bana. 1965 stod 18-hålsbanan färdig. 2008 återinvigdes den med en riktigt spännande ny design.

Design och historia

Drygt ett år efter beslutet att anlägga golf­bana kunde den första 9-hålsbanan öppnas i maj 1960. Banan hade ritats av Douglas Brasier, på sin tid en eftertraktad banarkitekt och etablerad instruktör. De första skisserna tecknades ned på brunt omslagspapper. Redan den 18 september 1965 invigdes en färdig 18-hålsbana.

2006 ritade Pierre Fulke om banan, med ny layout och omfattande förändringar av greener, bunkrar och fairways. Återinvigningen av banan skedde 2008 i samband med klubbens 50-årsjubileum.

Banan har nu en utmanande layout med bra finish och är en av Västsveriges mest utmanande banor. På varje tee får du en fin presentation av hålet och greenerna singelklipps för att hålla yppersta kvalitet. Gamla banan har många utmaningar där de mest framträdande är de ondulerade greenområdena, strategiskt placerade bunkrar samt att hålla bollen borta från den högsta ruffen.

Slope

Slopetabeller för Gamla banan

Dam

Herr

Scorekort

Ladda ner vår banguide

Ladda ner och läs på före rundan eller ta med dig guiden ut på banan.

Banrekord Gamla banan

Tee 61 – 66 slag Tim Widing, Aron Bergsson, Martin Areschoug

Tee 58 – 64 slag Alex Västhav

Tee 55 – 64 slag Linn Grant

Tee 50 – 68 slag Anna Nordfors